În viitorul apropiat autoritățile germane urmează să aleagă 3 consorții ce vor beneficia de investiții în cadrul proiectului. În context, concernele BMW și Volkswagen au cerut suportul statului pentru producția bateriilor.

Anterior se anunța că Germania și Franța vor coopera în vederea finanțării uzinelor de producție a bateriilor pentru electromobile, iar astfel a luat naștere o nouă alianță dintre PSA și producătorul de baterii Saft.

În cadrul proiectului, în cele două țări europene urmează să fie construite două fabrici de baterii noi.

Noua finanțare de 1 miliard de euro va sprijini, însă, și alți constructori auto și producători de baterii, pentru a diversifica piața europeană și a mări oferta internă, iar în consecință de a reduce dependența constructorilor auto europeni față de companiile din Asia și, în special, China.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!