„Toată țările dezvoltate ale lumii, fără excepție, care au obținut succese în dezvoltarea economică și-au bazat dezvoltarea pe investiții publice și valorificarea proprietății publice. (...) Firește Moldova nu se înscrie în această categorie, deoarece toate guvernările începînd cu anul 1996 au distrus sistematic proprietatea publică, neavînd nici un fel de viziune și strategie asupra valorificării ei”, spune Baldovici.

El afirmă că, de când a preluat șefia APP, a restructurat instituția și a rezolvat un șir de probleme moștenite. 

„Este firesc ca o nouă guvernare să fie interesată în preluarea competentă a proceselor administrative de la guvernarea precedentă. Această ar însemna cel puțin comunicare directă și eficientă, auditul și evaluarea la zi, identificarea problemelor nerezolvate, și, ce este mai important, asigurarea continuității celor bune și curmarea practicilor nocive”, crede Baldovici.

Șeful APP sugerează noii guvernări să evalueze nu doar cele mai recente procese de privatizare, ci și cele din 1996 încoace. „Numai în acest caz vom avea un tablou obiectiv a ceea ce a însemnat privatizarea în Republica Moldova și vom putea curma practicile nocive”, consideră el.

Citește întreaga postare mai jos:


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!