Comentând plecarea liderului PDM peste hotare, Candu a subliniat că Plahotniuc „are planuri de investiții în R. Moldova și în afara țării”. „El e și om de afaceri, are simțul antreprenorialului. În ultimul an a ignorat afacerile, fiind implicat în politic”, a punctat Candu.

Vezi și:  Candu afirmă că s-a văzut cu Plahotniuc în Europa: Nu vă voi spune locația, vrea să-și securizeze familia

Candu a evitat să spună unde este acum Plahotniuc, însă a confirmat că „în jur de un an în urmă a fost o tentativă de a-l răpi pe dl. Plahotniuc, fără succes”.

„Nu pot să vă povestesc ce destinație era prevăzută și ce s-a întâmplat, dar așa o tentativă a existat din partea unor servicii secrete”, a spus candu în emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Amintim că, pe 17 iunie, Plahotniuc a spus că a plecat din țară pentru că are „nevoie de timp pentru a-și securiza familia”. „Am trecut prin momente grele, inclusiv după o tentativă de răpire eșuată a mea, care a avut loc anul trecut, când mă aflam într-o vizită peste hotare”, a spus Plahotniuc.

De menționat că pe 7 aprilie 2017, Ministerul de Interne din Ucraina spunea că a reușit să prevină omorul la comandă a lui Vlad Plahotniuc. 

Citește și: FOTO. „Cam puțini bani pentru detenție pe viață”. Procurorii au povestit cum se planifica omorul lui Plahotniuc

Citește și: Alexandru Jizdan: Cei care au comandat asasinarea lui Plahotniuc sunt nume sonore din Republica Moldova

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!