„Dacă am fost demis, dacă s-a acceptat cererea mea așa de repede, cred că nu eram comod actualei guvernări, a fost comod tuturor să plec repede. Eu cred că făceam corect atribuțiile de serviciu. Că eram comod sau nu? Probabil că nu. Cred că la o anumită etapă aveam scopuri comune, iar ulterior asta s-a dispersat, ori ei au conștientizat altfel rolul meu decât voiam eu”, a spus Morari.

Întrebat dacă a fost vreodată presat de actori politici, Morari a negat. „Nu am simțit influență politică asupra mea. Politicienii nu au tentația de a face indicații, pentru că asta e ilegal. (...) Am avut situații când deputați au intrat în birou, dar așa au și ieșit”, a declarat fostul procuror Anticorupție.

Totuși, Morari confirmă că s-a văzut cu liderul PD, Vlad Plahotniuc. Morari zice că la sediul PDM ar fi avut loc niște ședințe la care se discutau „chestiuni ce țin de situația economico-financiară din sistemul bancar”. „Da, am fost la sediul Partidului Democrat, inclusiv și cu el să mă văd. În ce constă interesul? Au fost anumite chestiuni ce țin de exemplu.... de situația economică în sistemul bancar”, a conchis procurorul.

Amintim că ieri, după săptămâni bune de tăcere, Viorel Morari a spart gheața și a spus de ce și-a dat demisia din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție (PA). A invocat trei motive: imaginea instituției, obiectivitatea anchetei și aspectele de ordin personal.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!