UPDATE 21 iunie, 11:29 Vezi AICI proiectul de lege înregistrat la Parlament.

UPDATE 14:58 Potrivit deputatului PAS, Sergiu Litvinenco, o inițiativa legislativă în acest sens a fost înregistrată azi la Parlament.

Știrea inițială:

„Am rugat colegii mei din Parlament să elaboreze și să înregistreze în regim de urgență un proiect de lege prin care se anulează benzinăriile „duty free”, precum și posibilitatea existenței magazinelor, barurilor și restaurantelor cu regim „duty free” la intrarea în Republica Moldova și la intrarea în regiunea transnistreană. Dincolo de faptul că prevederi legale de genul celor menționate nu există în nicio țară din lume, bugetul public național suportă pierderi de sute de milioane de lei drept urmare a implementării acestor legi, iar beneficiarul acestora este un personaj toxic implicat în afaceri dubioase, inclusiv în furtul miliardului”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

„Actualul Guvern nu doar că nu va admite astfel de inițiative pe viitor, dar și le va anula pe toate cele adoptate de către regimul oligarhic care a condus Republica Moldova până la 8 iunie a.c.”, a adăugat premierul.

Citește și: Ilan Șor a vândut afacerea duty free din Republica Moldova unui om de afaceri bulgar

Ieri, 19 iunie, în Parlament un grup de deputați din fracțiunele PAS, PPDA și PSRM au înregistrat un proiect de lege prin care ar putea fi abrogate prevederile legale care permit vânzarea produselor petroliere fără plata TVA și a accizelor în punctele de control vamal. Autorii proiectului susțin că impactul benzinăriilor duty-free ar duce la prejudicii bugetare de miliarde de lei.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!