Organizațiile societății civile menționează că dețin un nivel de expertiză care trebuie valorificat în interesul cetățenilor Republicii Moldova, exprimându-și deschiderea de a coopera cu autoritățile din țara noastră.

Totodată, ONG îndeamnă autoritățile să asigurare implementărea Strategiei de dezvoltare a societății civile 2018-2020; să sporească transparența procesului decizional; să adopte în lectură finală proiectul Legii cu privire la organizațiile necomerciale; să îmbunătățească mecanismul 2% și a celui cu privire la filantropie și sponsorizare; să detalieze cadrul legal privind antreprenoriatul social; să clarifice procedurile privind contractarea de către autoritățile publice a serviciilor prestate de ONG; să investigheze obiectiv atacurile nefondate îndreptate împotriva ONG; să susțină organizațiile care promovează și apără valorile democratice în regiunea transnistreană, inclusiv prin elaborarea unor mecanisme de protecție al apărătorilor drepturilor omului de pe ambele maluri ale Nistrului.

Apelul public al organizațiilor societății civile privind atitudinea și așteptările față de Guvernul Sandu a fost semnat de Amnesty International; Asociația de reabilitare a invalizilor; Eco-Răzeni; „Eco-Tiras”; Asociația Femeilor Profesioniste și de Afaceri; BIOS; Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă; Asociația Presei Independente; Promo-LEX; Centrul de Drept al Femeilor; GENDERDOC-M; Centrul de Instruire și Consultanță Organizațională; Centrul de Investigații Jurnalistice; Centrul de Resurse Juridice; Centrul International La Strada; Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate; Comunitatea Watchdog.md; Consiliul Național al Tineretului; CPR; Expert-Grup; Fundația pentru Dezvoltare; Institutul de Politici Publice; Institutul pentru Politici și Reforme Europene; Piligrim-Demo; REC Moldova; Terra-1530 și Uniunea Organizațiilor Invalizilor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!