„Azi Cancelaria de Stat va plasa pe pagina web pentru consultări publice un proiect de lege care are ca scop să excludă posibilitatea pe viitor a amânării și desfășurării alegerilor locale. Să existe o data stabilită prin lege și alegerile locale să se desfășoare indiferent de mofturile unor politicieni care ne-au adus astăzi în situația în care avem primari și consilieri cu mandate expirate. Și aici va trebui să venim cu avize și să discutăm și cu autoritățile publice locale. Mâine voi avea o întâlnire cu primarii, să vedem opinia dânșilor în raport cu acest proiect de lege”, a spus Maia Sandu la ședința de astăzi a Executivului.

Amintim că următoarele alegeri locale generale vor avea loc la data de 20 octombrie curent. Decizia a fost luată de Parlament, prin votul deputaților PSRM și ACUM.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!