Povestea „Punct. Și de la capăt” a Liliei Ranogaeț, directoare Portavita, la #ROOFOFFLINE2019 (VIDEO)

Povestea „Punct. Și de la capăt” a Liliei Ranogaeț, directoare Portavita, la #ROOFOFFLINE2019 (VIDEO)

V-am promis povești care să vă motiveze de data aceasta pe cel mai prietenos acoperiș al acestei veri. Lilia Ranogaeț vine la #ROOFOFFLINE2019 „Punct. Și de la capăt” cu optimismul ei incurabil și istoria unei căderi pe care și-a asumat-o, dar pe care nu o deplânge. Ce motivații a găsit, cine a susținut-o și de ce e greu să spui NU, aflăm de la directoarea fabricii de confecții „Portavita”, unul dintre speakerii evenimentului nostru din 27 iunie.

Manager la 22 de ani... pardon - 26!

„Când am început afacerea mea aveam 22 de ani. Ca să mă creadă lumea mai matură îmi luam sacouri cu umerii mai mari, permanent umblam în sacouri, iar când mă întreba lumea câți ani am spuneam că am 26 - îmi părea o vârstă mai credibilă. ca să fiu luată mai în serios am abordat metoda de management mai autoritară, apoi am trecut cu anii la o metodă mai democrată, îmbinată cu democratică. Cu timpul și maturizându-mă, am luat metoda de management paternală, dar eu râd și-i spun „maternală” - îmi cunosc toți angajații, le știu istoria de familie și totul”, dezvăluie Lilia Ranogaeț, directoare Portavita.

Publicitate

Motivația (principală)

„Îmi spuneau la început unii colegi mai maturi: Dna Lilia, și calculatorul trebuie stins (închis) și dimineața din nou conectat. Problema pe care o aveți la lucru - lăsați-o la lucru și stingeți calculatorul... Mi-a fost greu la început să accept asta și pot spune că am reușit asta datorită fiicei mele mai mici. Ea a fost motorașul care m-a restartat, singură era prea greu. Îmi amintea că „mâine este sâmbătă și este timpul tău cu familia noastră”. Venea la mine la lucru și îmi scria planul pe foaie. Motivația sunt chiar angajații, deoarece încrederea pe care ți-au dat-o nu te lasă să dezamăgești”, declară Lilia.

Punct. Și de la capăt

„Au fost perioade de căderi, însă angajații asta nu au simțit, am luat asta asupra mea. Să spui NU și să pui punct la ceva e foarte greu, e o măiestrie pe care mulți nu o pot face. Există și cursuri pentru așa ceva. orice afacere e ca un copil al tău. Afară de asta mai e mândria omului care te încurcă să spui STOP. În 2014 avem un plan grandios cu deschiderea brandului propriu și un business-plan făcut până în 2021. Am făcut greșeli, iar la 3 ani distanță a trebuit să punem capăt și să închidem totul și uite acum vrem să deschidem din nou”, mai povestește antreprenoarea.

...

Partener general: Victoriabank; Partener silver: DOR Wines; Partener gustos: Wine Gogh; Partener energizant: Dallmayr Coffee Moldova.

Biletul e la preț de 100 lei, iar grupurile de 5 prieteni pot avea acces cu un bilet group de 350 lei. Rezervați pe iTicket.md

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal