„Din păcate, în RM nu există nicio comisie de acest gen la nivel de prim-ministru, care s-ar ocupa de investigarea acestor tranzacții de anvergură care pot să aducă daune securității naționale a RM, care pot să conducă la acapararea unor domenii ale economiei. Asta ține de lupta în combaterea corupției și de deconspirarea tranzacțiilor care au loc acum”, a declarat ministrul Economiei, Vadim Brînzan.

„Trebuie să realizăm că o lege ne oferă o soluție pe termen mediu și lung. Pe termen scurt avem nevoie de altfel de soluții, inclusiv să discutăm cu partenerii, să solicităm asistență imediată pentru ca să putem să demarăm investigații toate aceste investigații despre care vorbiți”, a adăugat prim-ministrul Maia Sandu.

Totodată, premierul și-a reiterat apelul către șeful Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor. „Vreau să-i amintesc acestui domn că conduce o instituție care se află în subordinea Guvernului. Consiliul Superior de Securitate, de o săptămână, i-a solicitat informații zilnice. Acest șef de agenție sau nu recunoaște Guvernul, sau a fost prea relaxat și nu a reușit să ia cunoștință cu ordinul primit de la Consiliul Superior de Securitate. Noi în continuare așteptăm informații și așteptăm să vă faceți lucrul așa cum scrie legea”, a spus Maia Sandu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!