„Îndemn pe ceilalți membri ai Curții Constituționale sa ia exemplu de la ex-președintele Mihai Poalelungi. Sau ... pot aștepta decizia de mâine a Comisiei de la Veneția și procedura parlamentară de saptamâna viitoare. Decizia vă aparține”, a scris președintele Igor Dodon.

Premierul Maia Sandu de asemenea consideră că pentru magistrații CC „încă nu e târziu” să demisioneze. Declarația a fost făcută la emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

„Nu e târziu să demisioneze. Demisia lui Poalelungi a fost o demisie logică, trebuie să urmeze și altele. Ar putea să încerce să plece ca să nu mai fie prinși în această postură de opinia Comisiei de la Veneția, care vine curând. Țara nu-și poate permite să aibă o CC care și-a bătut joc de Constituție”, a comentat Sandu.

Precizăm că judecătorii CC nu pot fi demiși, mandatul lor fiind unul inamovibil. Aceștia însă pot să-și depună cererea de demisie din proprie inițiativă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!