KIA Seltos este un crossover compact, adresat clienților tineri, ce vine să diversifice oferta sud-coreenilor în segmentul SUV-urilor și să atragă clienți noi. Potrivit informațiilor oficiale, publicate de producător, Seltos va fi extrem de atractiv pentru tineri grație designului inspirat din modelele sport dar și prețului accesibil.


KIA Seltos vine cu un design nou pentru gama sud-coreenilor – anterior cu un design asemănător a debutat versiunea actualizată a crossover-ului KIA KX5, prezent în Coreea de Sud și comercializat în Europa cu denumirea Sportage. Sub capota noului Seltos se va situa unitatea turboaspirată pe benzină 1.6 T-GDI cu 177 CP la activ, iar pe unele piețe, inclusiv cea din țara noastră, ar putea fi disponibile benzinarele aspirate natural de 2.0 litri, cu 149 CP. Versiunile turbodiesel vor fi prezentate de unitatea de 1.6 litri cu 136 CP la activ. Standard va fi oferită cutia manuală cu 6 trepte, pe când cutiile automate, în dependență de motorizare, vor fi prezentate de cutia robotizată cu 7 rapoarte și dublu ambreiaj, dar și cutia clasică automată cu 6 rapoarte.


Deocamdată sud-coreenii nu au publicat poze cu interiorul mașinii, însă aici se așteaptă o planșă de bord asemănătoare cu cea prevăzută pentru KIA Ceed, iar lista opționalelor va include sisteme de siguranță activă și cadrane de bord digitale.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!