Pe 17 iunie, Maia Sandu a declarat că numirea lui Balan a fost făcută în situație de criză. „Mă rog, a fost o situație de criză. Acum, că am depășit-o, această problema va fi rezolvată. Dacă este conflict de interese, atunci va trebui să se anuleze decizia prin care a fost numit domnul Balan”, a declarat Maia Sandu.

Astăzi, concursul a fost demarat de MAI. Persoanele interesate să ocupe funcția de șef la IGP pot depune raportul privind ocuparea funcţiei personal, până la data de 28 iunie.

Între timp, decizia a fost salutată de fostul adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, care recent și-a dat demisia și a anunțat că-și întemeiază partid.

„Poliția Națională are nevoie de un adevărat profesionist, un om care a crescut de mic și a trecut toate etapele carierei polițienești, pentru a reprezenta începând cu polițistul de rând, până și polițiștii de cel mai înalt rang. Din acest motiv, reiterez apelul meu anterior, că urez succes ministrului Andrei Năstase, Guvernului în frunte cu doamna Maia Sandu și mă ofer să împărtășesc experiența mea bogată în activitatea polițienească, mă ofer să fiu membru, sau chiar Președinte al comisiei din partea societății civile pentru selectarea șefului IGP”, a propus Cavcaliuc.

El a făcut propunerea în cauză în calitate „de cel mai longeviv și experimentat conducător al Poliției Naționale de rang înalt”. 

Amintim că pe 15 iunie șeful adjunct al Poliției Naționale Gheorghe Cavcaliuc și-a anunțat demisia. Acesta a declarat că a venit timpul pentru o nouă filă în cariera sa.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!