„Absolut toți cei cu care am discutat aici la Veneția spun că restabilirea încrederii în Curtea Constituțională nu este posibilă dacă nu pleacă toți judecătorii care au compromis definitiv această instituție”, scrie secretarul de stat al Ministerului Justiției, Nicolae Eșanu.

Eșanu a mai adăugat că interlocutorii săi s-au arătat „surprinși”, când el le-a spus că nu prea crede că magistrații CC își vor da demisia.

„Mă bucur că am greșit și deja a fost depusă prima cerere care a fost salutată aici și cei cu care am mai discutată speră că eu să nu am dreptate și că exemplul Președintelui va fi urmat și de ceilalți judecători. Apropo, mulți dintre interlocutori au fost șocați că nu a existat nici o opinie separată”, a punctat Eșanu.

Comisia de la Veneția urmează să se expună cu privire la deciziile Curții Constituționale din R. Moldova, adoptate între 7-9 iunie. O solicitare în acest sens a fost făcută la 9 iunie, în plină criză politică la Chișinău, de secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!