„Nu am găsit niciun document, când am ajuns în casa Guvernului. Se pare că nu a existat o asemenea decizie. Nu există niciun document scris, a existat doar un comunicat de presă, respectiv nu există o asemenea decizie şi nu se mută ambasada”, a declarat Maia Sandu la emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Potrivit lui Pavel Filip, mutarea ambasadei a fost importantă, mai ales în contextul „în crizei politice de la Chișinău”.

Decizia a stârnit controverse practic imediat. Liga Arabă a calificat mișcarea drept o amenințare deschisă la adresa palestinienilor, relata agenția Anadolu. Ministerul Afacerilor Externe israelian era și el confuz dacă decizia de mutare este în vigoare, pe fondul crize constituţionale de la Chişinău.


Precizăm că în decembrie 2017, președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a anunțat decizia de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului și de a muta ambasada la Ierusalim. În 2018, același lucru l-a decis și liderul PSD din România, Liviu Dragnea, acum în detenție. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!