„N-am discutat cu Plahotniuc niciodată după ce a plecat. Eu sper să se întoarcă, să avem o discuție, să vedem ce facem, cum facem, să ne lămurească, să răspundă la unele întrebări. Sunt convins că au și colegii întrebări, mai ales cei care nu au participat nemijlocit la negociere”, a spus Diacov.

Președintele de onoare al PD este convins că mai importante decât reproșurile sunt stabilirea relațiilor cu oponenții politic:

„În condițiile actuale este foarte ușor să reproșezi. Nu reproșurile sunt importante. Important sunt discuțiile și concluziile în așa fel ca să nu mai repetăm astfel de istorii și să știm ce avem de făcut chiar și în relațiile cu oponenții noștri politici. La noi bătălliile electorale au fost personificate, și toate discuțiile post-electorale tot au fost personificate”.

Diacov nu exclude probabilitatea că și Vlad Plahotniuc ar avea niște temeri cu privire la revenirea în țară:

„Există unele momente de care și Plahotniuc se ferește. Dar declarațiile fierbinți sunt un fenoment post-electoral. Sunt un fenomen dictat de această coaliție care n-a fost programată. Nici cei de la ACUM, nici socialiștii nu s-au pregătit moral să facă o coaliție împreună. Acest extaz, amestecat cu emoții, amestecat cu ceea ce s-a întâmplat în campania electorală, aceste declarații vor să ascundă unele acțiuni care se fac la limită cu practica”.

În același context, Dumitru Diacov a specificat că votarea în Parlament a declarației că Moldova este un stat capturat, este „emoțională, cu termeni abuzivi”.

Președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a plecat, pe 14 iunie, din țară. Potrivit unui comunicat emis de PDM, acesta a mers să-și vadă familia.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!