Iată ce a declarat Dumitru Diacov pe 20 iunie, la emisiunea „Puterea a patra” de la N4:

„Nu am discutat niciodată. Eu sper să se întoarcă, să avem o discuție, să ne gândim împreună ce facem, cum facem, să ne lămurească, să răspundă la niște întrebări. Sunt convins că colegii au, mai ales cei care nu au participat nemijlocit la negocieri. Eu nu vedeam nicio problemă să rămânem, să avem discuții, să avem un schimb de păreri, cum procedăm mai departe. Dar cred că el a avut altă informație despre situația securității personale”.

Și iată ce a spus Andrian Candu pe 19 iunie, la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova:

„Noi comunicăm, echipa PDM comunică foarte des, iar luni a fost postată ocomunicare din partea dlui, menționând ceea ce în realitate și este. Vrea să stea o perioadă de timp cu familia. N-o să intru în detalii cu locația propriu-zisă, pentru că asta e misiunea dlui acum, să-și securizeze familia, deoarece recent au fost foarte multe amenințări și situații de pericol pentru familie și pentru dlui personal”.

Amintim că Vlad Plahotniuc a plecat din țară vineri, 14 iunie, în ziua în care democrații au anunțat că cedează puterea coaliției dintre PSRM și ACUM. Potrivit unui comunicat emis de PDM în seara zilei respective, Plahotniuc ar fi plecat să-și vadă familie.

Ulterior, ministrul de Interne, Andrei Năstase, a spus că Plahotniuc nu ar fi părăsit țara și că ar fi mers în Transnistria. Această versiune a fost dezmințită de Andrian Candu, care a menționat că s-a întâlnit cu președintele PDM în Europa.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!