Printre prioritățile majore anunțate de Executiv se numără scoaterea țării din izolare și relansarea urgentă a economiei. Pentru a asigura veniturile populației și pentru a crește investițiile publice care asigură dezvoltarea economiei, Guvernul își propune să restabilească încrederea partenerilor de dezvoltare, să deblocheze finanțarea externă și să demonopolizeze ramurile economiei.

Totodată, noul Guvern planifică să inițieze proiecte de infrastructură, transport și de energetică. Executivul promite să simplifice accesul la finanțare pentru agricultori, să majoreze finanțele pentru Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului și să demonopolizeze piața de comercializare a producției agro-alimentare.

În programul de activitate pentru anul 2019 mai scrie că Guvernul va relua calea de integrare europeană a Republicii Moldova, subminată de guvernarea oligarhică, și va lucra pentru implementarea reală a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană

„Aceasta înseamnă să implementăm cadrul de politici necesar pentru a scoate țara din captivitatea oligarhică, să restabilim democrația și să luptăm cu corupția și 2 corupții. În același timp, Guvernul s-a angajat să identifice soluțiile necesare pentru a susține inițiativele sociale pentru indexarea pensiilor și instituirea capitalului matern, angajament reflectat în acest Program de Activitate”, se spune în programul de activitate al Guvernului condus de Maia Sandu.

Recent, deputatul Sergiu Sîrbu a criticat Guvernul Sandu, spunând că a fost investit fără un program de activitate. Asta deși Guvernul Filip, învestit la miez de noapte, a fost votat, la fel, fără a fi prezentat programul de activitate.

Guvernul Sandu a fost ales și învestit sâmbătă, 8 iunie, cu votul deputaților din fracțiunile PPDA, PAS și PSRM. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!