Codreanu a declarat că la Primăria Chișinău au fost depuse peste o sută de sesizări de la agenții economici: „Oamenii continuă să se plâgă că de la ei se percep taxe. Sunt acuzații destul de grave. Se vorbește de sume de 7.500 de euro care se percep de la agenții economici”, a declarat primarul interimar în cadrul unei conferințe de presă.

„La Piața Centrală sunt datorii de circa 60 de milioane de lei lăsate de fostele administrații. Datorii pe care trebuie să le acoperim din bugetul municipal”, a spus Codreanu.

Potrivit edilului, toate sesizările au fost depuse la Procuratura Anticorupție.

„Primăria nu este un organ de control și nu poate să verifice veridicitatea datelor respective. Avem nevoie de organele competente, iar fără imlicarea PA și MAI nu vom putea să rezolvam problemele care persită în Piața Centrală”, a declarat Codreanu. 

„Începând cu ziua de astăzi, conducerea Pieței Centrale va fi eliberată. De luni va fi o nouă conducere. Director și doi directori adjuncți. compusă din persoane tehnocrate”, a conchis edilul.                             

                                                 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!