„Eu am văzut draftul. Persoanele care sunt delegate în Comisia de la Veneția din partea unui stat, nu participă la subiectul acestui stat. Prin urmare, nici eu și nici domnul Eșanu nu suntem în situația să spunem ceea ce credem. Eu am văzut acel proiect al comisiei. Da, este un proiect destul de dur. Până acum asemenea abordări nu am mai văzut. Este pentru prima dată când la Comisia de la Veneția se expune pe hotărârile unei instituții de jurisdicție constituțională. Risc să-mi scape ceva, dar din ceea ce-mi amintesc eu nu cunosc asemenea precedente”, a declarat Alexandru Tănase. 

„Curtea Constituțională nu a avut nici un caz în care să fi ignorat opiniile Comisiei de la Veneția. Prin urmare, și de această dată prin concluziile care se vor regăsi acolo, urmează să fie luate decizii exact în sctrictă corespundere cu spiritul Comisiei”, a conchis Tănase. 

Comisia de la Veneția urmează să se pronunțe astăzi, 21 iunie, cu privire la deciziile pe care  Curtea Constituțională din Republica Moldova le-a luat în perioada 7-9 iunie.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!