Președintele comisiei și deputatul fracțiunii PAS, Sergiu Litvinenco, a spus că acest proiect a fost oferit de PDM lui Ilan Șor, dar că nu știe de ce nu s-a reușit deschiderea benzinăriilor duty-free. „A doua și a treia chestiune este anularea duty-free la intrarea în Moldova, inclusiv regiunea transnistreană. (...) Sîrbu le-a votat atunci. Vă îndemn să susțineți acest proiect care este contrar valorilor europene”, s-a adresat Sergiu Litvinenco către Sergiu Sîrbu.

„Eu susțin”, a răspuns democratul.

„Deși cu patru luni în urmă a votat pro. Probabil că nu-i Șor în țară”, a adăugat Sergiu Litvinenco.

Documentul a fost susținut în comisie cu șase voturi.

Proiectul a fost înregistrat în Parlament de către un grup de deputați din fracțiunile PAS, PPDA și PSRM. Astfel, ar putea fi abrogate prevederile legale care permit vânzarea produselor petroliere fără plata TVA și a accizelor în punctele de control vamal.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!