Cele mai multe afaceri vor fi deschide în domeniul agriculturii, apiculturii și zootehniei, alți șase beneficiari vor desfășura afaceri în domeniul prestării serviciilor de agrement și agroturism, iar doi antreprenori vor produce articole din beton, ciment și ipsos. Titularii afacerilor localizate în 17 raioane ale Republicii Moldova au semnat vineri, 21 iunie contractele de finanțare nerambursabilă în sumă totală de peste 7 milioane de lei.

Potrivit directorului interimar ODIMM, Petru Gurgurov, remiterile de bani provin din Belgia, Rusia, Germania, Irlanda, Israel, Italia, Marea Britanie, Cehia, România și Spania. Totodată, Petru Gurgurov menționează că din cele 28 de afaceri, aprobate pentru susținere financiară nerambursabilă, 11 afaceri sunt start–up-uri, iar 17 sunt în faza extinderii. 

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan a spus că va susține instrumentele de suport care au demonstrat viabilitate și sunt destinate atât cetățenilor din țară, cât și celor din diasporă pentru a-și valorifica acasă potențialul antreprenorial. 

În anul 2019, prin acest program au mai fost aprobate 65 de proiecte investiționale. Pentru implementarea Programului „PARE 1+1” sunt planificate 40 milioane de lei din bugetul de stat. Iar pentru perioada 1 iunie 2019 - 31 mai 2020, UE va aloca încă 15 milioane de lei prin Programul „Suport pentru întreprinderile mici și mijlocii din zonele rurale”.

Programul guvernamental „PARE 1+1” este implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, finanțat de UE. Programul activează în baza algoritmului „1+1”, astfel fiecare leu investit din remiteri este suplinit cu un leu din grant.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!