Vlad Filat, către noul Guvern: „Sunt la dispoziția Comisiei pentru elucidarea fraudei bancare”

Vlad Filat, către noul Guvern: „Sunt la dispoziția Comisiei pentru elucidarea fraudei bancare”

Fostul premier Vlad Filat spune că îi cunoaște aproape pe toți membrii Guvernului Sandu. Le-a recomandat să nu repete experiențele proaste din trecut. Mai mult, acesta a spus că este gata să ofere toate informațiile pe care le deține pe marginea fraudei bancare. Declarațiile se regăsesc într-un mesaj transmis de Vlad Filat prin intermediul avocaților săi.

„Am lucrat în patru Guverne, dintre care pe două le-am condus, înțeleg exact provocările și sarcinile care sunt în fața actualului Executiv. Cunosc aproape toți membrii Guvernului actual, le cunosc pregătirea, dar și caracterul, or, în politică, dincolo de pregătire, caracterul este determinant. În acest sens, am încrederea că acest Guvern, dincolo de speranța care o oferă cetățenilor, va reuși să ofere oamenilor ceea ce așteaptă de atâta și atâta timp. Un Stat, (căci Țară avem una) care oferă cetățenilor libertate, democrație și bunăstare”, și-a început adresarea fostul premier.

Vlad Filat a rugat actualul Guvern să nu repete experiențele proaste din trecut. „Au fost spuse și declarate problemele, au fost comisii și comisii, dar fără rezultat. Mă adresez președintelui Comisiei pentru elucidarea fraudei bancare. Sunt la dispoziția Comisiei pentru a oferi informațiile pe care le dețin și pentru a răspunde la întrebările care sunt de interes. Același mesaj este adresat și către celelalte Comisii speciale ale Parlamentului”, a declarat fostul lider PLDM.

Publicitate

„Toate speculațiile Partidului Democrat aflat în „opoziție”, ce țin de încălcarea principiilor democratice sunt cel puțin hilare, având în vedere modul în care a înțeles acest partid să guverneze țara în ultimii trei ani și jumătate, iar atunci când vom citi Avizul Comisiei de la Veneția vom avea confirmarea incontestabilă că acest partid a fost aproape să uzurpeze puterea în stat”, se mai arată în adresarea publicată pe Facebook.

Fostul premier a atașat câteva un filmuleț video care, potrivit lui, „va fi util pentru a înțelege că lucrurile trebuie duse până la capăt”.

„Dacă reușeam să-l demit și pe Procurorul General de atunci Zubco, dar și pe fostul guvernator Drăguțanu, sunt sigur că nu ajungeam la frauda bancară, evitam tragedia din Pădurea Domnească și multe alte lucruri rele care s-au întâmplat în acest stat...”, a mai scris Vlad Filat.

Recent, Vlad Filat a postat, prin intermediul avocaților, o scrisoare publică adresată președintelui PDM, Vlad Plahotniuc. „Ești un LAȘ! Ai ales să fugi, iar eu am decis să rămân și să-mi demonstrez nevinovăția”, scria fotul prim-ministru.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal