„Raportul Kroll 1 a fost de documentare, iar al doilea conține date, probe, cifre, transferuri bancare, denumiri și astea sunt informații importante pentru procesul penal. Dacă ele mâine s-ar face publice, în primul rând, există riscul ca banii de pe acele companii sau conturi, dacă sunt astăzi, să dispară. Mai mult, din câte știu eu, dacă se dau în public anumite probe, ele nu mai pot fi folosite în instanța de judecată. Primul raport nu a conținut probe procedurale. Din cunoștințele mele juridice, dacă cumva acest raport s-ar face public, acele probe nu mai pot fi folosite în instanța de judecată și prejudiciem procesul penal. S-ar putea, dacă apare public acest raport, cei care sunt responsabili să nu poarte responsabilitate, fiindcă probele nu pot fi folosite în instanța de judecată”, a declarat Andrian Candu.

Democratul a spus că a citit doar primul raport, pe care l-a și publicat. Cât ține de următorul document, a avut acces la câteva informații. „Al doilea raport a fost transmis de la compania Kroll, prin BNM, care a fost un fel de mesager, Procuraturii Generale, pachetele fiind sigilate. Eu am participat la o ședință sau două, când echipa Kroll a prezentat câteva elemente care au fost făcute publice. S-a vorbit despre țările, jurisdicții unde au ajuns banii și care sunt acele sume de bani din cele 660 de milioane de dolari și s-a discutat despre unele obstacole în investigații. Aici vorbim despre Cipru, care nu mai dădea informații despre transferurile bancare”, a mai menționat vicepreședintele PDM.

Amintim că președintele Igor Dodon a cerut, pe 11 iunie, ca raportul Kroll 2 să fie prezentat, în regim de urgență, Guvernului Sandu și Parlamentului condus de Zinaida Greceanîi. Deocamdată, acest lucru așa și nu s-a produs.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!