„Am citit regretele pentru greșelile pe care le-ai comis. Sunt de acord, dar socot că greșeala fatală pentru tine a fost atitudinea față de oameni. Ai respins multă lume bună, care îți dorea ție personal și țării, poporului numai binele. Printre aceștia am fost și eu. Și ai avut prea mare încredere în multe lichele, care ți-au dorit ție, țării și acestui popor necăjit numai răul. Printre ei au fost Balițchii, Șor și alții, pe care cred că îi vei ține minte până la moarte”, a scris Diacov pe Facebook.

„Din primele zile, chiar din momentul când Gurin solicita, iar parlamentarii au acceptat ilegal, cu grave abateri de la legislație să-ți ridice imunitatea de parlamentar, eu am vorbit public că se produce o răfuială politică, am pledat pentru a-ți garanta un proces public cu respectarea drepturilor la apărare”, a adăugat acesta.

Fostul procuror de Chișinău a mai spus că Vlad Filat este vinovat și că necazurile și le-a făcut cu mâna lui.

„Acest lucru ar trebui să fie de învățătură pentru noii guvernanți. Eu cred că în scurt timp vei fi eliberat, nu pentru că nu ești vinovat, ci pentru că procurorii și judecătorii moldoveni și-au bătut joc de tine, încălcând grav legislația națională din domeniul garantării drepturilor omului. Îți doresc sănătate în speranța să ne revedem, să discutăm despre viață și menirea noastră pe acest pământ”, a conchis Ion Diacov.

Amintim că, astăzi, Vlad Filat a venit cu o adresare publică, transmisă prin intermediul avocaților săi. „Dacă reușeam să-l demit și pe Procurorul General de atunci Zubco, dar și pe fostul guvernator Drăguțan, sunt sigur că nu ajungeam la frauda bancară, evitam tragedia din Pădurea Domnească și multe alte lucruri rele care s-au întâmplat în acest stat...”, a scris fostul premier. Totodată, Filat s-a declarat deschis să colaboreze cu noua guvernare și să ofere toate informațiile pe care le deține pe marginea fraudei bancare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!