„În baza cererii de demisie, am propus revocarea domnului Stanislav Pavlovschi din funcția de ministru al justiției. Îi mulțumesc pentru colaborarea pe care am avut-o până în acest moment. În același timp, am înaintat propunerea ca doamna Olesea Stamate să fie numită în funcția de ministru al justiției”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. 

Potrivit prim-ministrului, Olesea Stamate a fost până în prezent Președinte al Asociației pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă. Este licențiată în drept, magistru în studii europene avansate la Colegiul Europei și avocat.

Totodată, Sandu a scris despre Stamate că are experiență vastă în domeniile justiție, afaceri interne și reforma administrației publice centrale. 

Potrivit Maiei Sandu, Olesea Stamate a acceptat propunerea de a prelua funcția de ministru al Justiției: „Îi mulțumesc că a acceptat propunerea de a face parte din echipa guvernamentală și îi doresc mult succes în activitate”.

AGORA amintește că ministrul Justiției, Stanislav Pavlovschi, și-a dat demisia din funcția de ministru al Justiției din motive personale.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!