Conform rezultatelor anunţate de ntv.com.tr, după numărarea a peste 99 la sută din voturi, Ekrem Imamoglu a obţinut 54,03 la sută din voturi (4.698.782), iar Binali Yildirim - 45,09 (3.921.201), scrie news.ro.

„Conform rezultatelor, rivalul meu Ekrem Imamoglu conduce cursa. Îl felicit şi îi urez succes. Sper că va servi bine Istanbulul”, a spus fostul premier Binali Yildirim.

Locuitorii Istanbulului au fost chemaţi din nou la urne duminică, pentru a-şi alege primarul, după ce precedentul scrutin, câştigat de Ekrem Imamoglu, a fost anulat.

Rezultatul scrutinului de duminică este considerat important pentru viitorul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan care, în calitate de fost primar al Istanbulului, a afirmat în repetate rânduri că cine câştigă Istanbulul, câştigă întreaga Turcie.

Imamoglu are 49 de ani, este membru al Partidului Popular Republican şi este primar al districtului Beylikduzu din Istanbul.

Yildirim este membru fondator al AKP, partidul lui Erdogan, şi a fost prim-ministru în perioada 2016 - 2018, când Turcia a devenit o democraţie prezidenţială.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!