Evenimentul „Tinerii din satele Moldovei – între dezvoltare și stagnare își propune să abordeze viața de la sat prin prisma creării condițiilor și oportunităților pentru tineri, astfel încât aceștia să-și construiască un viitor prosper în localitatea de baștină.

În perioada 17 – 19 iulie, 10 participanți (jurnaliști, activiști civici, tineri, influenceri) vor afla de la experți din domeniu despre situația demografică din Moldova, oportunitățile de dezvoltare pentru tinerii din sate și importanța implicării lor în viața comunitară.

Agenda Media Turului mai presupune o vizită de documentare de 2 zile, cu cazare timp de 2 nopți, în agropensiuni. În cadrul acesteia, participanții vor descoperi mai multe localități care au reușit să atragă diverse proiecte, să creeze politici pentru tineri, să susțină dezvoltarea ONG-urilor și să ofere condiții de trai mai bune.

În urma evenimentului, participanții vor elabora materiale, într-o formă accesibilă și documentatăși le vor publica pe platforme media sau pe platforme personale (bloguri, vloguri, pagini pe rețelele sociale), cu indicarea disclaimerului din cadrul proiectului.

La „Media Tur” pot participa jurnaliști profesioniști, jurnaliști cetățenești, bloggeri, vloggeri, influenceri și tineri interesați de subiect. Formularul de înregistrare poate fi găsit AICI.

CRITERII DE SELECTARE:

  • Experiență în scrierea articolelor, reportajelor, filmulețelor documentare.
  • Platformă media/personală, unde publică materiale pe diverse teme sociale.
  • Abordare originală a subiectelor publicate anterior.
  • Motivația participantului.

Data-limită: 4 iulie, 2019, ora 17:00.

Pentru detalii, sunați la numărul de telefon: 079 314 661. 

Costurile pentru transport, cazare și alimentație vor fi acoperite de către organizatorii activității.

Evenimentul este organizat în cadrul Proiectului Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”implementat de IREX Europe și Centrul Media pentru Tineri finanțat de Uniunea Europeană.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!