„Salut decizia lui Vlad Plahotniuc de a depune mandatul de președinte al PDM. Este o decizie matură și resonsabilă. Pentru a evita orice speculații declar cu toată responsabilitatea că nu am de gând să mă implic în lupta pentru funcția de președinte al partidului. Deși nu sunt indiferent de soarta partidului și cine trebuie să vină la cârma lui în situația deloc nu simplă de astăzi!”, a scris Dumitru Diacov pe Facebook.

Funcția, se pare, rămâne una vacantă. Potrivit purtătorului de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, în curând va avea loc Congresul politic al PDM, unde va fi aleasă noua conducere.

„Nimeni nu și-a asumat, deocamdată, rolul de lider”, ne-a spus Gămurari.

PDM are mai mulți vicepreședinți. Prim-vicepreședintele PDM este fostul premier Pavel Filip. Din cohorta de vicepreședinți mai fac parte Andrian Candu, Vladimir Cebotari, Vladimir Vitiuc, Alexandru Cauia, Alexandru Botnari.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!