„Eu eram conștient că această discuție se înregistrează, nimic uimitor nu este în acest lucru. Ei nu aveau niciun material compromițător asupra mea. Aceste înregistrări i-au fost date de Plahotniuc lui Dodon pentru a-l speria și a-l ține aproape” , a declarat Usatîi.

Totodată, politicanul spune că înregistratea a fost livrată presei fie de socialiști, fie de democrați:

„Ceea ce am făcut împotriva regimului Plahotniuc, știți deja. Această înregistrare era și la democrați și la socialiști. Acești oameni cam greu acceptă revenirea mea și încearcă să mă discrediteze”.

Liderul Partidului Nostru Renato Usatîi ar fi primit din partea democraților sugestii de renunțare la cariera politică în schimbul anumitor beneficii. Asta potrivit unei înregistrări audio primită pe adresa redacției, din discuția care se presupune a fi între Usatîi și Adrian Radu, responsabil de operațiuni speciale în cadrul PD. Dialogul dintre cei doi, însoțit de un limbaj licențios, ar fi avut loc la sfârșitul anului 2018 și vizează planurile pe care le-ar fi avut Vlad Plahotniuc cu referire la Renato Usatîi.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!