“Eu, luni, ora 18.00, voi fi în fața Procuraturii Generale. Tu, dacă vrei, dacă îți pasă, te aștept alături. Trebuie să uităm ce funcție avem, ce profesie exercităm, indiferent că ești funcționar, jurnalist, mecanic, antreprenor. Mâine poți fi tu urmărit ilegal și abuziv”, afirmă avocatul.

Potrivit lui Digore, „este momentul să arătăm ceva, să probăm că nu suntem ratați, că suntem luptători pentru valorile europene, că ne pasă de soarta noastră și a generațiilor viitoare. Astăzi, nu mâine, trebuie să ne apărăm valorile cum putem, inclusiv prin ieșirea în stradă. Poporul trebuie să-și elibereze instituțiile capturate și anume: Curtea Constituțională, Procuratura (nu doar procurorul general, ci și celelalte – PCCOCS, Procuratura Anticorupție, Procuratura Municipala), CSM, CSP, Serviciul Vamal și Fiscal ”, mai spune Digore

„Drag popor, ești gata măria ta să-ți aperi drepturile în stradă? Haideți prin a începe de zilele următoare să fim în stradă, să arătăm că există oameni în țara asta care trebuie respectați. Că sunt valori care trebuiesc apărate și respectate. Să arătăm acestor funcționari că nu avem încredere în ei, iar plecarea lor este iminentă. Cred că au arătat tot ce pot. Cuțitul este la os, cum se spune”, conchide avocatul.

Amintim că îndemnul lui Eduard Digore vine după ce internauții au lansat un flashmob în mediul online prin care insistă pe demisia procurorului general, Eduard Harujen. „Da, sunt troll”, este mesajul care se vrea a fi transmis. Asta după ce Harunjen a spus că cei care au semnat petiția prin care s-a cerut demisia sa sunt trolli.

Autor: Lucia Dascalescu, stagiară

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!