Birouri de lux, dar nu pentru toți. Guvernarea PD a cheltuit peste 51 milioane de lei pentru reparația Executivului

Birouri de lux, dar nu pentru toți. Guvernarea PD a cheltuit peste 51 milioane de lei pentru reparația Executivului

Cheltuieli mari pentru reparația și întreținerea clădirii Guvernului Republicii Moldova. Peste 60% dintre cheltuielile efectuate în ultimii doi ani au fost exclusiv pentru fostul executiv condus de Pavel Filip și consilierii săi. Un raport în acest sens a fost prezentat, luni, 24 iunie de către consilierii prim-ministrei Maia Sandu.

„Am realizat că peste 60% din cheltuielile efectuate în ultimii doi ani au fost exclusiv pentru etajul cinci și holul din strada Pușkin. Etajul cinci era exclusiv pentru Guvernul Filip și consilierii săi. E exces de zel, trebuia să fie pentru toți", a spus Artur Mija, consilierul prim-ministrei Maia Sandu. Totodată, Artur Mija a menționat că „în perioada 2013-2016 s-au limitat la un milion de lei, dar în anul 2017 a zburat la peste 28 milioane de lei. Suma totală care s-a cheltuit în anii 2017-2018 este de peste 51 milioane de lei”.

Potrivit consilierului Artur Mija, din acești bani s-a cumpărat mobilier, draperii, tablouri, covoare, au fost schimbate ascensoare, reparate birouri și holuri. Trei dintre acestea au baie și zonă de odihnă. Acestea au fost ocupate de către prim-ministrul Pavel Filip, viceprim-ministru Iurie Leancă și ex-secretara generală a Executivului, Lilia Palii.

Publicitate
...

Totodată, prim-ministra, Maia Sandu, a precizat că s-au făcut „cheltuieli mari, dar nu pentru toți. În special dacă vezi în ce condiții activează cetățenii Republicii Moldova". Întrebată dacă își va schimba biroul său, Maia Sandu a răspuns: „Mare lucru nu putem face, dar o să ne asigurăm că banul public se va cheltui eficient. Am scos cheltuielile pentru flori, pentru că se cheltuiau sume mari", a mai spus Maia Sandu. Consilierul Artur Mija a precizat că florile erau livrate tradițional de aceeași companie și se cheltuiau sume mari. Consilierul noului Executiv a anunțat că urmează să facă o investigație detaliată despre cum s-au cheltuit banii publici în perioada guvernării democrate.

Luni, 24 iunie a fost organizat pentru jurnaliști un tur al transparenței „Ziua ușilor deschise la etajul 5". Cum arată cabinetul fostului vicepremier Iurie Leancă și cel al ex-secretarului general, Lilia Palii, vedeți aici.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal