„Ar fi bizar dacă eu aș intra în polemică cu doamna prim-ministru. Veniturile mele sunt arătate în declarațiile care sunt disponibile la ANI. Contractul meu în cadrul centrului este de la începutul anului 2017 și continuă până în ziua de azi. Cred că în următoarele zile o să punem punct la această activitate. Rămâne să vedem în ce mod și cum”, a declarat Iurie Ciocan.

Funcționarul susține că Maia Sandu nu a fost informată corect despre perioada de activitate a Centrului de Implementare a Reformelor. 

„Activitatea nu se reduce doar la reorganizarea Guvernului în nouă ministere, este o tratare prea simplistă. În fiecare minister sunt instituții, au fost tot felul de centre, întreprinderi, inspectorate, agenții. Pentru toate acestea am propus soluții de optimizare și s-au făcut economii la buget de milioane de lei. Salariile pe care le-au ridicat colegii mei din cadrul proiectului nu sunt atât de mari în contextul în care beneficiile pentru buget sunt mult mai mari”, a explicat Ciocan.

Acesta a mai declarat  că va încerca să se întâlnească cu Maia Sandu  chiar astăzi și să-i ofere explicații vizavi de activitatea Centrulului de Implementare a Reformelor și remunerarea angajaților instituției.

Precizăm că  în ședința de astăzi a Guvernului, prim-ministrul Maia Sandu a vorbit despre salariul de 70 de mii de lei pe care îl primește Iurie Ciocan și i-a cerut explicații. 

Citește și: Sandu cere explicații de ce Iurie Ciocan ridică un salariu de 70.000 de lei pe lună

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!