„Toate deciziile pe care le luați aici trebuie să fie corecte. Judecătorii care au luat decizii ilegale trebuie să plece, cei onești trebuie promovați în funcții. Dvs cunoașteți că lipsa oricăror progrese în justiție este motivul pentru care a fost anulată asistența pentru reforma justiției. Lipsa progreselor în combaterea corupției și în reforma justiției este impedimentul principal care nu ne permite să obținem asistență din partea instituțiilor internaționale în toate domeniile”, a declarat premierul.

Prim-ministrul a mai spus că CSM are la dispoziție cel mult două săptămâni pentru a schimba situația. „În caz contrar, vom rezolva problema componenței acestui Consiliu prin Parlament.Toată țara strigă justiție, iar CSM se face că nu aude”, a explicat premierul.

Întrebată la ce decizii se așteaptă, Maia Sandu a făcut referire la subiectul anulării alegerilor locale noi din Chișinău, câștigate de liderul PPDA, Andrei Năstase. „Mă refer la prima instanță, la a doua. Acești oameni fie au fost promovați în funcții, fie au rămas în funcții. Aceste decizii trebuie analizate”, a spus ea.

La ședința CSM a venit și proaspătul ministru al Justiției, Olesea Stamate, care este membru din oficiu.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!