Potrivit materialelor cauzei, instrumentate în perioada martie - iunie, aceştia împreună cu alţi medici, sunt suspectați că ar fi pretins mijloace băneşti de la pacienţii supuşi intervenţiilor chirurgicale, inclusiv cei asiguraţi medical. Angajații spitalului ar fi perceput sume de până la 7.000 mii de lei, fără a le reflecta în evidenţa contabilă a instituţiei.


În urma perchiziţiilor desfăşurate de ofiţerii CNA, în biroul de serviciu şi domiciliul medicilor au fost găsite peste 155 de mii de lei, 2.000 de ruble, 8.500 de lire sterline şi 3.000 de dolari.


În prezent, aceştia se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Pe cazul dat a fost iniţiată o urmărire penală. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ambii medici riscă până la 10 ani de închisoare, cu amendă şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!