„Mie îmi este obijduitor. Îmi este foarte obijduitor de ceea ce s-a întâmplat cu PDM, partidul pe care eu l-am fondat... 25 de ani... eu nu am business. Eu am dormit la partid, eu nu am dormit nopți la rând”, a spus Diacov vădit emoționat.

Întrebat dacă îi este rușine pentru ce a făcut PDM în ultimii ani, democratul a declarat: „Nu îmi este plăcut că așa s-a întâmplat. Nu a meritat-o nici PDM, nici oamenii din partid. Este o greșeală că așa s-a întâmplat. Noi ne-am fi putut înțelege și să formăm o coaliție. Dar s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Nu mai poți întoarce timpul”.

Amintim că, luni, 24 iunie, Vlad Plahotniuc a anunțat că și-a dat demisia din funcția de președinte al Partidului Democrat, dar că nu va ceda mandatul de deputat. Democratul Sergiu Sîrbu ne-a spus că Plahotniuc a renunțat și la statutul de membru al PDM. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!