„Deputații noștri poartă un dialog activ și consultări atât în interiorul partidului cu liderii teritoriali, dar și cu simpli cetățeni, pentru a elabora o poziție oficială a partidului. În prezent, aceste consultări sunt la etapa finală, iar rezultatele lor vor fi luate în calcul la elaborarea poziției partidului și a fracțiunii privind acțiunile sale ulterioare. Înainte de a ne decide poziția, având în vedere consultările menționate, dar și atrăgând atenția la situația creată și presingul agresiv al majorității parlamentare, fracțiunea Partidului Șor intenționează să desfășoare o ședință extinsă a fracțiunii, în următoarele zile, cu participarea reprezentanților conducerii Partidului Șor, la care va fi elaborată decizia privind tactica și strategia fracțiunii”, se arată în comunicat.

Partidul Șor a mai acuzat majoritatea parlamentară că admite ilegalități. „Deputații noștri nici nu au fost invitați la ședința plenară din 8 iunie, la care noua majoritate parlamentară, în regim de pompieri, a numit noua putere. Toate ședințele care au urmat după 8 iunie, de asemenea, au fost convocate cu încălcări grave ale Regulamentului Parlamentului, fără respectarea termenului necesar pentru informarea deputaților cu ordinea de zi. Mai mult ca atât, sunt încălcate flagrant drepturile fracțiunilor de a delega reprezentanții săi în organele de lucru ale Parlamentului”, a mai menționat formațiunea politică.

Amintim că, de la ședința Parlamentului din 18 iunie, deputații din fracțiunea Șor au absentat nemotivat. Au lipsit și câțiva parlamentari democrați, printre care și Vlad Plahotniuc.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!