„Mă ocup cu afacerile. Să spunem că asimilez ceea cu ce m-am ocupat în 1998-1999. Am tovarăși care se ocupă cu afacerile. Mă ocup cu micul business, se poate de spus așa”, a spus Șevciuk. Totuși, rugat să dea detalii, fostul lider separatist a menționat că aceasta este o informație personală și că are afaceri „în domeniul care îl interesează”.

La Sankt Petersburg acesta deține un apartament. A spus că l-a cumpărat din banii obținuți din activitatea sa din Rusia, dar și cu sprijinul prietenilor și datorită economiilor pe care le avea. Șevciuk a mai menționat că în Transnistria are două apartamente – unul cu două camere, în centrul Tiraspolului, și altul cu trei odăi, la Râbnița. 

Întrebat câte cetățenii deține, fostul lider nerecunoscut declarat: „Suficiente ca să mă deplasez și să locuiesc într-o lume modernă”. Ulterior, a numit doar două - cea rusească și așa-zisa cetățenie transnistreană. 

Acesta a spus că și-ar dori să revină la Tiraspol, dar că nu are în plan să se implice în politică. El a mai vorbit despre faptul că Transnistria este controlată de un regim oligarhic, unde piața este monopolizată. Mai jos, puteți vedea interviul integral:


Amintim că, în decembrie 2018, Evgheni Șevciuk, vizat în șase cauze penale, a fost condamnat la 16 ani de închisoare de așa-zisa instanță nerecunoscută de la Tiraspol. Decizia a fost pronunțată în lipsa lui. Și asta pentru că acesta a reușit să fugă la Chișinău, iar, ulterior, în Rusia, fiind lipsit de imunitate. Șevciuk era învinuit de corupție, contrabandă, mituire, depășirea atribuțiilor de serviciu, furtul banilor statului în proporții deosebit de mari și reținerea ilegală a salariilor și a pensiilor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!