Igor Dodon precizează că Iaroslav Martin are o experiență de peste 20 de ani în organele de forță, inclusiv în SPPS, și a ajuns la gradul de colonel. „Sunt ferm convins că noul conducător, fiind un profesionist, va face față în funcția lui responsabilă. (...) Mi-am exprimat convingerea că Serviciului de Protecție și Pază de Stat va deveni o instituție modernă, profesionistă, iar la baza activității va sta respectarea cu strictețe a legislației”, a scris Igor Dodon pe pagina oficială de facebook.

De asemenea, președintele țării a menționat că va acorda tot sprijinul necesar pentru realizarea cu succes a sarcinilor specifice și asigurarea unui înalt nivel al măsurilor de protecție și pază.

SSPS a fost condus până acum de Anatolie Golea. Acesta a deținut funcția de director interimar începând cu anul 2016.

Serviciul de Protecție și Pază de Stat a trecut din subordinea Guvernului în subordinea Președintelui Republicii Moldova, printr-o decizie a Parlamentului adoptată în iunie 2019.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!