Spoturi motivaționale pentru alegeri, create de tinerii cineaști din Moldova

Spoturi motivaționale pentru alegeri, create de tinerii cineaști din Moldova

Tinerii cineaști din Moldova au creat spoturi motivaționale pentru alegeri, în cadrul unui laborator al ideilor în domeniul electoral. Aceștia au realizat ideile lor după ce au participat la Tabăra Cineaștilor, fiind ajutați de profesioniștii în producție video de la Atelierul „Sergiu Prodan PR & Publicitate” și instruiți de Comisia Electorală Centrală și PNUD Moldova.

,,Cele mai bune spoturi pregătite de participanții la Tabăra Cineaștilor ar putea fi difuzate în mediul online și la TV în această toamnă. Este pentru prima oară când CEC va distribui în perioada electorală spoturi motivaționale create de tineri cineaști entuziaști, cărora le pasă de viitorul țării și a cetățenilor săi”, a declarat președinta CEC, Alina Russu, la evenimentul de premiere a cineaștilor, care a avut loc marți, 25 iunie 2019.

Coordonatoare rezidentă ONU și Reprezentantă rezidentă PNUD Moldova, Dima Al-Khatib a spus că ,,creativitatea și implicarea sunt mereu necesare pentru a realiza materiale video cu impact, spoturi care să se evidențieze, să ne motiveze și să ne facă să reflectăm asupra rolurilor și oportunităților noastre civice. Acestea reprezintă esența Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, în special al Obiectivului 16 - Pace, justiție și instituții puternice”.

Publicitate

Totodată, regizorul Sergiu Prodan a afirmat că a fost plăcut surprins de ceea ce a văzut, îndeosebi cele două spoturi care au luat Premiul I și II, „care sunt realizate profesionist și stau foarte bine în picioare”. „A fost într-adevăr o competiție a ideilor pentru că au fost mai multe idei bune, echipele au avut un obiectiv mare. Proiectul trebuie să continue, tinerii cineaști sunt creativi și, cu un suport tehnic bun, ar face lucrări și mai multe”, este de părere regizorul moldovean.

Premiul I a revenit echipei OKO (Dan Isac, Cristian Niholat și Diana Vlas). Premiul II a fost acordat echipei M.F.P. Film (Natalia Fomina, Petru Palamariuc, Anatolie Marcoci), iar Premiul III a fost adjudecat de echipa Alengers (Georgiana Fînaru, Ruslan Sașco, Alexei Golubev).

Spoturile realizate de echipele participante la Tabăra Cineaștilor vor fi disponibile în următoarele zile pe pagina de Facebook a evenimentului.

Tabăra Cineaștilor, laboratorul ideilor în domeniul electoral este un eveniment organizat de Comisia Electorală Centrală și PNUD Moldova, în cadrul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Ambasada Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și Ambasada Olandei prin Programul Matra.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal