„Nu s-a discutat acest subiect, nu am asemenea ambiții, vom discuta la Consiliul Național Politic”, ne-a spus vicepreședintele PDM, Sergiu Sîrbu.

„Se va discuta la forurile care sunt în măsură să ia asemenea decizii: la Consiliul Național Politic, iar apoi la congres”, e de părere vicepreședinte Parlamentului, democrata Monica Babuc.

„O să-l alegem pe cel mai bun. Vom vedea cine va fi înaintat”, a comentat Vasile Bîtca.

"

"

„Nu se cunoaște. La consiliul național se vor exprima toți colegii”, ne-a spus Alexandru Botnari, vicepreședinte PD.

Citește și: „Haideți să nu uităm că e a treia oară când Plahotniuc pleacă din politică”. Cenușă, Boțan și Țăranu, despre retragerea fostului lider al democraților

Amintim că președintele PDM Vlad Plahotniuc și-a dat demisia de la conducerea partidului pe 24 iunie. Acum șase ani, la sfârșitul lui octombrie 2013, Plahotniuc a renunțat la mandatul de deputat, declarând că se va dedica intens activității în cadrul partidului. În 2014 acesta revine în Parlament, însă și-a depus mandatul în iulie 2015, în ziua votării Guvernului Streleț. Pe 15 octombrie 2015, în ziua lipsirii de imunitate parlamentară a lui Vlad Filat și arestarea acestuia, Vlad Plahotniuc anunța, printr-o postare pe Facebook, că se auto-suspendă din funcția de prim-vicepreședinte al PDM, dar și de cea de membru de partid, până la clarificarea anchetei în cazul BEM. El își anunță revenirea în decembrie 2015, iar în 2016 este ales președinte al PDM, în locul lui Marian Lupu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!