„Așteptați până vin deputații și întrebați-i. Ar fi bine să dea o conferință de presă în care să explice de ce au votat așa cum au votat”, a sugerat deputatul PPDa Igor Munteanu.

„Nu știu care a fost acolo situația, eu personal nu aș fi votat”, a spus vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari.

„Eu nu aș fi votat, dar cei care au făcut-o trebuie să dea motivația”, consideră deputatul blocului ACUM, Lilian Carp.

„Unele țări europene mizează pe faptul că trebuie de menținut orice formă de dialog cu Rusia, pentru a contribui la ameliorarea mai îndelungată. Alții văd altfel: că contribuția financiară a rușilor era atât de substanțială, încât europenii au călcat pe propriile principii de dragul banilor rusești. E regretabil că deputații R. Moldova au votat în mod diferit și n-au decât să prezinte în fața dvs. argumentele de rigoare”, a comentat Oazun Nantoi.

Citește și: Cum (nu) comentează Maia Sandu votul lui Năstase de la APCE (VIDEO)

Amintim că APCE a votat, în noaptea de luni spre marţi, un text ce face posibilă revenirea Rusiei în această instanță, după cinci ani de criză. Printre cei care au votat în favoarea acestei decizii au fost deputații Vlad Batrîncea (PSRM) și Andrei Năstase (PPDA). Spre deosebire, deputatul PAS Mihai Popșoi a votat împotriva acestei decizii.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!