Fosta șefă interimară a Pieței Centrale menționează că în urma unei expecții financiare efectuată de Ministerul Finanțelor, efectuată pentru anii 2012-2015, întreprinderea municipală a fost amendată cu peste 85 milioane de lei. 

Lilia Buștiuc precizează că în timp de două luni cât a administrat Piața Centrală, aceasta a reușit să achite o parte din datorie. „La începutul anului 2019, datoria constituia 65 de milioane de lei. Pe perioada celor două luni cât am fost în fruntea întreprinderii, am reușit și am mai strâns 20 de milioane din depozite, venituri, din rezultatul activității. Astfel, la ziua de astăzi, datoria este de doar 40 de milioane de lei”, a spus fosta directoare interimară a Pieței Centrale, Lilia Buștiuc.

Totodată, Lilia Buștiuc i-a cerut primarului interimar de Chișinău să-și de-a demisia, deoarece poartă mai multă responsabilitate față de Piața Centrală decât toți angajații întreprinderii municipale. Fosta șefă a Pieței Centrale, Lilia Buștiuc le cere consilierilor municipali să-l demită pe primarul interimar de Chișinău, Ruslan Codreanu.

Lilia Buștiuc a fost numită în funcție în aprilie 2019. Aceasta a activat anterior în funcția de șefă a combinatului școlar „Piața Centrală”. Femeia a fost numită în funcție după ce fostul director al Pieței Centrale, Octavian Bivol, a fost demis de Ruslan Codreanu.

Săptămâna trecută, primarul interimar Ruslan Codreanu a demis întreaga conducere a Pieţei Centrale, deoarece întreprinderea are datorii de peste 60 milioane de lei, bani care trebuie achitați din buget. Codreanu a declarat vineri, 21 iunie, că la Primăria Chișinău au fost depuse peste o sută de sesizări de la agenții economici care se plâng că de la ei se percep taxe în sumă de 7500 de euro.

Luni, 24 iunie, primarul l-a numit în funcția de șef al Pieței Centrale pe omul de afaceri Viorel Braga.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!