Dorin Ciornîi, director al Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC), a declarat că la prima etapă vor fi instalate circa 50 de panouri digitale. Acestea vor funcționa în stațiile din principalele noduri rutiere, acolo unde numărul călătorilor este mai mare.

Pe lângă asta, va fi dezvoltată și o aplicație mobilă, cu ajutorul căreia pasagerii vor putea afla în cât timp va sosi în stație troleibuzul sau autobuzul pe care îl așteaptă. „Îmi doresc ca printr-o aplicație simplă, fiecare locuitor al municipiului să poată să vadă în cât timp vine transportul, ca să nu stea în stații să aștepte. Dar și noi să puteam face un grafic sau o hartă virtuală a transportului public cum circulă, intervalele de timp, unde avem zone mai problematice, astfel încât să creăm un serviciu public mai confortabil locuitorilor din municipiul Chișinău. Sistemul prevede și instalarea monitoarelor în stații”, a afirmat primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Anterior, în câteva stații de așteptare din capitală au fost instalate în regim de testare patru panouri electronice pe care erau afișate date privind timpii de așteptare a transportului public.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!