„Votul parlamentarilor în cadrul APCE are un caracter individual şi nu reprezintă poziția Guvernului sau a statului. Mai mult ca atât, Executivul nu deţine prerogative pentru a recomanda parlamentarilor să voteze într-o manieră sau alta”, precizează Roitman.

Amintim că Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a votat, în noaptea de luni spre marţi, un text ce face posibilă revenirea Rusiei în această instanță, după cinci ani de criză. 

Delegația Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a fost formată din trei deputați. Printre cei care au votat în favoarea acestei decizii au fost și deputații Vlad Batrîncea (PSRM) și Andrei Năstase (PPDA). 

Precizăm că un număr de 62 de parlamentari au votat împotrivă, iar zece s-au abţinut.

Citește și: Între „o gafă serioasă” și „o decizie grea”. Cum au ajuns Năstase și Batrîncea să voteze revenirea Rusiei în APCE

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!