Președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, președintele Judecătoriei Chișinau, Radu Țurcanu, Nicolae Clima inspector judecător șef, dar și cativa adjuncti de acolo au fost înlăturați de la exercitarea funcției până la pronunțarea unei decizii a Inspecției judiciare pe acest caz.

Decizia a fost luata de CSM după ce instituția a primit o scrisoare de la un judecător, căruia nu i-a fost divulgat numele. Acesta s-ar fi plâns că magistrații vizați au recurs la „acțiuni ilegale în privință sa”, fară să fie clar despre ce este vorba.

Membrii CSM au cerut și demisia judecătorului constituțional, Corneliu Gurin, acuzându-l de faptul că a luat decizii la comandă politică, precizează PRO TV.
 

Hotărârea de astăzi poate fi contestata la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile. La ședință de astăzi a CSM a fost prezenta prim-mistrul Maia Sandu, dar și ministrul Justiției Olesea Stamati. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!