„În trei zile vor fi evaluate pagubele în legătură cu blocul avariat și vor fi alocate resursele financiare necesare. Cât despre blocul adiacent, trebuie mai întâi să facem expertiza clădirii”, a declarat premierul Maia Sandu.

Totodată, şeful IGSU a spus că blocul este monitorizat non-stop, iar lucrările de demolare a clădirii vor începe de mâine.

„Vă promit că în 10 zile blocul avariat va fi demolat. Apoi vom face expertiza celui adiacent. Evaluarea se va face la fiecare familie în parte după preţul de piaţă, iar în comisia de evaluatori am propus să fie trei reprezentanţi ai locatarilor”, a conchis Mihail Harabagiu.

AGORA amintește că în seara zilei de 19 iunie 2019 o parte a unui bloc cu nouă etaje din Otaci, raionul Ocnița s-a prăbușit. În urma incidentului nu au fost înregistrate victime. 

  

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!