„Am ajuns la obiectivul propus (...), arătăm astfel că, atunci când danezii votează cum au făcut, o nouă majoritate le poate transpune speranţele în acţiune”, a declarat Mette Frederiksen, care va forma un Guvern minoritar, o tradiţie în regatul scandinav, susţinut de aliaţii săi.

Mette Frederiksen are sprijinul partidelor din blocul de stânga, care a obţinut 91 de locuri din totalul de 179 ale Parlamentului de la Copenhaga.

Social-democraţii au dat asigurări că vor plasa schimbările climatice în centrul acţiunii lor, asigurându-şi astfel susţinerea ecologiştilor din Partidul Socialist al Poporului.

Unul dintre subiectele cele mai dificile asupra cărora Frederiksen trebuie să caute un compromis este imigraţia, pentru că celelalte partide de stânga (Social-Liberalii, Partidul Socialist al Poporului şi Lista Unităţii de Stânga) se opun unei poziţii mai restrictive în acest domeniu, după cum doresc social-democraţii.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!