„Procesul penal în privința mea se încetează, pentru că fapta mea ar fi contravenție. Iar procesul contravențional se încetează și el, pentru că a expirat termenul de prescripție. Se anulează și anul de detenție condiționată care mi s-a dat la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani”, ne-a spus Donică.

Totuși, activistul și liderul mișcării „Speranța-Nadejda” spune că ar putea face recurs la Curtea Supremă de Justiție. „Consider că nu e nici contravenție, e o formă de a protesta, eu nu am făcut-o cu intenții huliganice”, afirmă Donică.

Andrei Donică nu crede că decizia Curții de Apel în privința sa este condiționată de schimbarea puterii de la Chișinău. „Decizia a fost luată cu două zile înainte ca PD să plece de la guvernare. Dar eu nu exclud că și din cauza asta, mai ales că judecătorii se gândesc că cine știe ce va fi după asta”, spune Donică.

Decizia motivată a Curții de Apel urmează să fie publicată pe 12 iulie. 

Amintim că, în septembrie 2016, Andrei Donică a vărsat o găleată de lapte peste ministrul Finanțelor de atunci, actualul guvernator BNM, Octavian Armașu, în timp ce oficialul mergea pe stradă, lângă Guvern, neînsoțit de nimeni. Ulterior, Donică a fost reținut și chiar plasat după gratii în subsol, cum afirma chiar el. Mai târziu, el a fost eliberat sub control judiciar.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!