„Prin aeroport se duc două tone de chihlimbar și toți o fac pe mortul în păpușoi. Aici nu vorbim de două sacoșe cu mâncare pe care le duc cetățenii din diasporă pentru rudele din Italia sau de la Moscova. Nu va rămâne așa cum unii speră. Apar informații publice, procurorii tac, toți tac. Ei așteaptă dovezi. Da cine trebuie să vă dea dovezi? Voi pentru ce sunteți procurori, SIS, Poliție, CNA. Mii de oameni angajați. Voi așteptați cineva să va dea probe? Pentru ce primiți salarii?  Nu ați știut că se duc 2 tone de piatră scumpă prin aeroport?”, i-a întrebat Dodon.

Totodată, șeful statului a vorbit despre faptul că toți cei care se fac vinovați vor fi pedepsiți conform legii.

„Am un mesaj pentru cei care se ocupă cu așa ceva: toate schemele de contrabandă vor fi distruse, nu vor fi preluate de nimeni. Scopul nostru e ca toți banii să vină la buget. Dacă cineva mai speră că se va mai ocupa cu asta, decizia este să ne clarificăm. O să le rupem mâinile celor care se vor ocupa cu asta. La figurat. Vor fi lovituri dure”.

Dodon a adăugat că pe ordinea de zi a Consiliului au fost incluse patru categorii de mărfuri pentru care există suspiciuni. Este vorba despre anabolizante, chihlimbar, țigări, alcool etilic și producție alcoolică. De asemenea, în cadrul ședinței a fost solicitată de urgență crearea unor grupuri comune de investigații pe toate aceste cazuri.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!