„Este extrem de grav că, timp de aproape cinci ani, Adriana Bețisor l-a lăsat pe Șor în libertate, cheltuind banii furați de la cetățeni, pentru că așa i-a dictat șeful său Plahotniuc, și că, până astăzi, a tergiversat luarea deciziei de a sechestra averea lui Șor și de a cere mandat de arest. Șor este principalul beneficiar al furtului miliardului, conform raportului companiei Kroll, respectiv, lipsa unei soluții finale a instanțelor de judecată este dubioasă și nejustificată. Adriana Bețișor nu doar că trebuie să părăsească cât mai urgent organele procuraturii, ci trebuie diferită justiției pentru prejudicierea statului în urma deciziilor sale întârziate și a instrumentării dosarelor la comandă politică”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Astăzi, procurorii anticorupție au aplicat sechestru pe mai multe bunuri deținute de deputatul Ilan Șor. În cadrul ședinței programate la Curtea de Apel Cahul, acuzatorii au cerut eliberarea unui mandat de arest și anunțarea în căutare internațională a fostului primar de Orhei. Adriana Bețișor a fost numită procuror șef interimar al Procuraturii Anticorupție după ce Viorel Morari și-a dat demisia.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!